Ilvesten laskiaispullamaistelu ♡

Ilvekset testasivat ja arvostelivat ystävänpäivänä kokouksessa laskiaispullia eri täytteillä. Johtajat leipoivat pikkupullat valmiiksi, ja vartiolaiset täyttivät ne itse tehdyillä täytteillä. Viisi täytettä olivat perinteinen mansikkahillo, korvapuusti, Daim, Pätkis ja Oreo. Kaikkiin laitettiin näiden lisäksi kermavaahtoa. Arvostelimme pullat asteikolla 0-5. Söimme ja arvostelimme pullat yksi kerrallaan, mutta lopulliset arvosanat muotoutuivat vasta, kun kaikkia oltiin maistettu. 

Ensimmäisenä maistoimme mansikkahillolla täytettyä pullaa. Ensin arvosanat olivat matalimmillaan 2 ja 3, mutta loppujen lopuksi arvosanat olivat luokkaa 4-5. Pulla oli perinteinen ja maistuva, mutta hillo oli ehkä turhan makea. 

Toinen täyte oli korvapuustin makuinen. Täyte koostui voista, fariinisokerista ja kanelista. Tämä pulla oli pettymys. Arvosanat vaihtelivat välillä -10-1 eli täytteestä ei tykätty. “Aika pahaa”, “ei voi syyä” ja “aivan liian makea” olivat muutamia mielipiteitä, joita kuultiin. Täyte oli liian kanelista eli sitä olisi voinut tuunata paremmaksi. 

Kolmanneksi maistettu Daim sopi pullaan täytteeksi hyvin. Arvosanat olivat välillä 3-4,75. Daimin koostumus toi kivan lisän pehmeään pullaan. Alkuun maku oli hieman erikoinen, mutta kun makusteli kunnolla, se oli todella hyvää. Kannattaa kokeilla kotona!

Neljäs täyte, Pätkis, jakoi paljon mielipiteitä. Arvosanaksi pulla sai -2-4 pistettä. Ne jotka ei tykänneet ylipäätään Pätkiksestä antoivat vähemmän pisteitä, mutta siitä tykkäävät pitivät myös pullasta. 

Viimeisenä maistettu Oreo-pulla oli melko pliisu ja mitäänsanomaton. Se maistui ihan hyvältä, mutta oli hiukan kuivakka. Toiset tykkäsivät enemmän kuin toiset. Pisteet vaihtelivat kahdesta viiteen. 

Kaikki täytteet olivat aika makeita ja vettä juotiin maistelun aikana paljon. Parhaan sijan jakoi Daim ja mansikkahillo kun taas huonoimmaksi valikoitui korvapuustitäyte. Maistelu oli hauska toteuttaa, nyt ainakin tiedämme mitä ei kannata laittaa laskiaispullan väliin! :)